Filozofie dupa Seismologie…

sau… Astenie de primavara

Ultimele 2 saptamani au fost foarte haotice pentru mine, mi s-au si mi-am incurcat planurile si cumva am inceput sa pierd mult timp degeaba… In loc sa fac ceva constructiv am intrat intr-o stare proasta: clasica mea astenie de primavara – am recunoscut-o!! A fost o iarna lunga – nu dura dar lunga, prea lunga pentru mine – nu mai suport, nici haine, nici frig, nici nori, nici intuneric, nici oameni!! Sa fie lumina si cald!! De ce oameni? pentru ca probabil si ei au un soi de astenie sau poate au accese de sinceritate abrupta. Cumva a fost o saptamana in care s-au spus multe adevaruri fie direct fie metaforic.

Destul! In ultima vreme am fost debusolata dar m-am trezit. Mi-am amintit sa lucrez la mine, am inspirat aerul caldut si am zambit cu ochii in soare (Stiu ca o sa ploua – viitorul popular pentru asa vreau eu! – nu imi stricati bucuria amintindu-mi!!). De 3 zile sunt in modul Storm: mi-am sters jocurile, reorganizat programul, am ajuns la zi cu taskuri restante de multa vreme, am revizuit prioritati si din nou revizuit prioritati!!

tari_tari-03-summer-sun-clouds-sky-peaceful-hot

Vorbind cu V. pe drumul inapoi, dupa Laboratorul de Seismo ne-am dat seama ca uneori e nevoie de un sut in fund ca sa faci un pas inainte – sa iesi dintr-o letargie neconstructiva. Din dialogul nostru am extras cateva idei worth mentioning: Foarte interesant cum oameni sustin ca este abominabil ceva ce ei insisi au facut…si: Motivatie.

Primul punct va ramane nediscutat aici iar pentru al doilea: am tot vazut multe discursuri motivationale si cea mai importanta concluzie pe care am tras-o este un paradox…

Este foarte important sa ne gasim motivatia in noi insine, insa: din cand in cand avem nevoie ca cineva sa ne spuna asta! Nu uita sa cresti, nu uita sa visezi si cel mai important: nu uita ca trebuie sa faci ceva ca acele vise sa se implineasca! Nu se vor implini pur si simplu! Cu cat mai mare visul cu atat vei avea mai mult de munca – si aceasta este proportionala cu satisfactia! Cere! cere mult de la tine si munceste pe masura! Nu te limita: How can we think something is impossible when the word its self says I’mPossible??

Incearca! Nu iti fie teama! Care e cel mai rau lucru care ti se poate intampla? Sa esuezi? SI?? Tot ce trebuie sa faci este sa mai incerci o data si inca o data pana vei reusi. Practice makes perfect!  Sau poate de asta iti este teama; daca vei reusi si va fi prea mult, sau prea putin sau nu vei stii ce sa faci dupa? Doar viseaza din nou, ai reusit data trecuta, nu?!

Bucura-te! De soare, de copaci, de zambete, primavara, muzica, dans, pictura, ORICE iti face placere!!!

Fii creativ!! Viseaza, gandeste, materializeaza! Ai fi surprins cititorule sa vezi cat iti poate „creste inima” cand creezi ceva, chiar si o figurina din plastilina!

Fii pozitiv! uita de bariere, limite, esecuri, mergi inainte, nu te agata de nimic din trecut – all we have is today – foarte literalmente!!

Iata si doua citate care mi-au placut mult, de prin filmuletele pe care le-am urmarit:

„There are 2 types of people in the world: Those who are amassed and those who are amazing!” – Les Brown

siii „The best revenge is massive success!” – Frank Sinatra 😉

In the end, don’t forget to be amazing!!! va las cu Les Brown, Eric Thomas si Will Smith

„It’s not over until you WIN!!!”

Sursa imagine: https://avvesione.wordpress.com

4 gânduri despre „Filozofie dupa Seismologie…

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: