Zambete

„Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau!” Gabriel Garcia Marquez

Zambetele. Iau atatea forme si traduc atatea emotii, incurajeaza si frang inimi, tradeaza tristetea sau epateaza de bucurie, apropie oamenii si deschid drumuri, sunt sincere sau mint, sunt timide sau flagrante si poate cel mai interesant: sunt molipsitoare.

Acum ceva timp, am avut o zi foarte, foarte frumoasa, in care am plimbat multe zambete; Am inceput cu unul din clientii mei morocanosi si reci: indiferent de cum e de obicei, vazandu-l m-am bucurat si am zambit, iar uimirea lui a rezultat intr-un zambet atata de sincer si dulce cum nici nu as fi crezut ca i s-ar potrivi! Am imbuteliat momentul acesta si mi-am hranit zambetul toata ziua, trimitandu-l mai departe pe chipuri!

Poate ca pare un lucru neinsemnat, dar un zambet este o clipa de bucurie, iar sa aduci o bucurie cat de mica unui om, sa il faci sa uite de orice altceva pe moment si sa zambeasca, mi se pare extraordinar!

Zambetul sapa adanc in sufletele oamenilor. Imi amintesc acum de o fosta vecina din blocul in care am stat aproape 20 de ani: Cand eram copii ne speriam de ea, era si este mereu incruntata si raspunde cu o voce grava  si severa; Nu stiu cine a inceput dar erau copii care ii vorbeau foarte urat si ea le raspundea pe masura; poate deasta se uita mereu la noi de parca am fi mirosit urat… Intr-o buna zi, pentru ca de mica am fost excesiv de politicoasa, am salutat-o cu un zambet timid! Raspunsul a fost dur si cu o figura incruntata. Pe cuvant ca m-a speriat!!! Totusi nu mi-am pierdut avantul si am insistat mai bine de 10 ani sa ii smulg un zambet! Dupa primul, neincrezator si stangaci, au urmat altele mai lejere si mai calde, iar in prezent, cand ma vede i se lumineaza privirea si stiu ca se bucura! 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: