Bufnita – deznodamant

Va mai amintiti de bufnita mea? A fost gasita inghetata acum ceva timp si printr-o serie de evenimente a ajuns sa petreaca iarna aceasta grea la mine acasa, cu promisiunea de a fi eliberata cand se face mai cald!!

Ei bine, pe 7 martie am incercat sa o eliberam, in parcul tineretului, unde stiam ca mai sunt si alte bufnite; Din pacate nu reusea sa zboare decat la mica inaltime (in casa nu ne-am dat seama ca are o problema de zbor) si ne-a fost teama sa o lasam, asa ca am contactat un biolog care ne-a spus ca exista o rezervatie de reabilitare a pasarilor – Milvus Group.

Ei fiind din Targu Mures, am luat legatura cu Asociatia Ornitologica Romana si prin ei, pasarea a ajuns in rezervatie! Cei de la AOR au fost foarte draguti, au raspuns imediat la problema bufnitei si ne-au si explicat ce s-a intamplat cu aripile ei: Se pare ca penele principale au cazut in urma unor degeraturi, sau au fost taiate, daca cineva daca a incercat sa o tina in captivitate; 😦

Ea este mica noastra Athene Noctua – Cucuvea pitica. Noi ii spuneam Bufi

Dupa cateva cercetari am putut sa ne dam seama ca are cam pana in 2 ani, este un adult tanar;

A si cantat putin la un moment dat si dupa sunet banuim ca este baiat! 😀

De mama s-a atasat cel mai tare! Ea ii pregatea masa! 😀 O hranea cu ficat, pui, am incercat sa ii dam zgarciuri de pui, sunt f bune pentru ele dar nu a papat si i-am mai dat si virmisori – momeala pentru pescuit! 😀

Hidalgo  NoapteBunaCopii  LunaPatrata  Icepick  MesterulManole  Gabriela AbsolutObisnuit

16 gânduri despre „Bufnita – deznodamant

Adăugă-le pe ale tale

  1. Deosebita istoria scrisa. Ma intreb oare, ce e in sufletul animalelor, cand vad atasament din partea oamenilor sau mai ales cum reactoneaza la momentele de despartire. De la inima la inima!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: