Ce este pedigree-ul?

Pedigree-ul, sau actul de origine al cainelui este SINGURUL DOCUMENT CARE ATESTA APARTENENTA LA O RASA, ORICARE AR FI EA.

 

Pedigree-ul cainilor născuti in Romania este eliberat de asociatia chinologica română, acesta contine următoarele date:

numele cainelui, numarul la care a fost inregistrat cainele in Cartea de Origine Romana, rasa, varietatea, parul, culoarea, data nasterii, sexul, numele si adresa crescatorului, tatuajul sau microcipul cainelui si arborele genealogic al cainelui ( parinti, bunici, strabunici si stra-strabunici)

Pedigree-ul  NU TREBUIE confundat cu  carnetul de sanatate  si in niciun caz cu marca de mancare care poarta acelasi nume.

Pentru ca un pui de caine sa poata primi pedigree trebuie sa provina din doi parinti de aceeasi rasa si care au fost arbitrati cel putin in doua expozitii la care au primit cel putin calificativul excelent. Un caine cu pedigree este cu atit mai valoros cu cat este mai aproape de standardul rasei si este prezentat in mai multe expozitii primind calificative maxime si titluri.

Legislatia s-a schimbat de curand, in ideea in care si 2 caini de rasa ce nu au fost arbitrati pot produce caini cu pedigree, insă pe certificat va aparea mentiunea ,,din părinți nearbitrati,,.

Contar multor opinii de la noi,  pedigree-ul nu este un moft, ci o necesitate, subiect pe care il voi trata separat.

3 gânduri despre „Ce este pedigree-ul?

Adăugă-le pe ale tale

  1. Cand am ales un caine pt. copilul meu ( pe vremea aceea avea 4 ani) am ales un caine cu pedigree, ca sa fiu sigura ca la maturitate va avea in totalitate caracteristicile rasei. Este un ciobanesc mioritic ; bland, protector, dar ferm cu strainii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: