Retete de … cafea

Pentru mine acest articol este un deliciu, am o adevarata fascinatie pentru cafea!!😀 Va impartasesc acum cateva retete de cafea din „cronicile” bunicii mele.

Cafea Braziliana

Peste cafeaua proaspat preparata se adauga o cantitate egala de cacao fierbinte, dupa care seamesteca usor pana se omogenizeaza, apoi se adauga zahar – dupa gust.

Cafea Vieneza

In pahare incalzite in prealabil se toarna cafea proaspat preparata, indulciti dupa gust, adaugati un praf de scortisoara si amestecati. Apoi acoperiti delicat cu smantana dulce, proaspata, care va ramane la suprafata. Se serveste fierbinte

Cafea Irlandeza

pentru preparare este nevoie de 12 ml wisky, 5 ml Kahlua, cafea, frisca si crema de menta. Turnati cafeaua fierbinte peste wisky si kahlua, ornati cu frisca si crema de menta si decorati cu o cireasa.

Cafea Mexicana

Pentru preparare este nevoiede 80 ml cafea fierbinte, sirop de ciocolata, un praf de scortisoara, 2 lingurite de zahar si 50 ml lapte proaspat. Peste cafeaua fierbinte se adauga siropul, zaharul si laptele apoi se amesteca, dupa care se presara praful de scortisoara si se serveste imediat.

Cafea Arabica

Cafea proaspata, 2 lingurite de zahar, 1 praf de vanilie, un praf de scortisoara si frisca proaspata. In timp ce se prepara cafeaua se adauga zaharul si vanilia, dupa care se amesteca si se ia cafeaua de pe foc. Se garniseste cu frisca si scortisoara!

Pe langa ce am gasit in caietul bunicii, adaug si eu cate ceva:

Cafea Turceasca – la nisip

Pe o plita incinsa se pune un vas cu nisip. Intr-un ibric cu capacitate de 150-200 ml se pun 2 lingurite de cafea si 1-2 de zahar, dupa gust. (si bineinteles apa) Ibricul se adanceste in nisip pana la jumatate, si se misca in cercuri mari prin acesta pana ce cafeaua da in clocot.

Retete proprii:

1/2 cafea rece, 1/2 lapte rece, 10-20 ml rom (nu esenta, bautura!) si 2-3 lingurite de zahar, dupa gust!

450 ml iaurt de baut (tnuva slim), 50 ml cafea, 3 lingurite/pliculete zahar.

Cafea tare, cateva picaturi de lamaie si zahar dupa gust.

Cafea proaspata, sirop de zahar ars si 50 ml lapte.

Cafea, sirop de alune, 50 ml frisca lichida si lapte.

Cafea simpla, fierbinte cu o singura lingurita de zahar!

Cateva idei:

Cea mai aromata cafea este cu siguranta cea facuta la nisip, insa foarte sus in top este si cea facuta la ibric, pe foc! La filtru parca se mai pierde din aroma.

Pe vremea bunicilor, musafirii nu erau serviti doar cu cafea! Intotdeauna langa aceasta aduceau si dulceata, biscuiti, prajiturele; Pe langa faptul ca e placut sa mananci ceva dulce alaturi de cafea, parca se intregeste un ritual de primire a oaspetilor, nu?

O zi frumoasa, va mai astept!!

Noapte buna copii   Luna Patrata   Ada Pavel   Mada

 

 

6 thoughts on “Retete de … cafea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s