Top Ten – Locuri care merita vazute!!

1 Ohaba Sibisel – este un sat, parca uitat de timp si spatiu, aflat la poalele muntilor, in Tara Hategului. E impanzit de rauri cu mori de apa si valtori, plin de verdeata, serpuind in jurul unei singure strazi (impecabil asfaltata!!!) imprejmuite de un gard de piatra de poveste!

Mai multe detalii aici !

2 Ruinele din Sarmisegetuza Ulpia Traiana – Ca sa iti placa trebuie neaparat sa ai pe cineva care sa iti explice arhitectura si istoria!

Mai multe aici!

3 Bruges – Orasul meu favorit!!! Cu cladiri vechi de sute de ani, ridicat in epoca medievala, Bruges-ul e plin de verdeata si traversat de canale, pe care te poti plimba cu barca. Unul din lucrurile care m-au impresionat cel mai tare este faptul ca locuintele aveau usi exact la nivelul apei, cu barci „parcate” la intrare! 

4 Bruxelles – O melancolie dulce invaluie orasul. M-am indragostit de el, de arhitectura, de parcuri, de clima, de verdeata, de oameni, de atmosfera! E poate  singurul loc de care mi-e dor si pe care l-as revedea de zeci de ori, sau sute chiar!

5 Anver – Farmecul belgian si marea… ce pot sa mai cer??

6 Leuven – Arhitectura este absolut spectaculoasa!

7 Oostende – Daca va vine sa credeti, inainte sa ajung acolo, am visat plaja si tot in vis, oamenii vorbeau in franceza in jurul meu! Nici nu va imaginati ce impresionant a fost sa ajung intr-un loc pe care l-am visat pana la cel mai mic detaliu: plaja uriasa, vantul, faleza scunda, amenajarea, cladirile si chiar si limba care se vorbeste (desi per total se vorbeste mai mult flamanda in acea zona, erau si multi vorbitori de franceza pe plaja!  

8 Sibiu – L-am vazut inainte sa fie renovat si mi-a placut mult, de la arhitectura pana la oamenii care au fost nemaipomenit de draguti!

9 Olanda – Verde, curata, cu arhitectura de poveste si pliiiiina de biciclete 

10 Parisul – Daca Bucurestiul este micul Paris… Ei bine, Parisul, serios vorbind, este marele Bucuresti!!! seamana fantastic de mult! Ce mi-a placut cel mai mult in Paris a fost Sena, delicata dar impunatoare, si Monalisa (Luvru) care m-a dat pe spate! Intotdeauna cand o vedeam in poze nu intelegeam de ce e atat de apreciata, ma irita chiar, mi se parea si usor stramba… dar cand am vazut-o… Dumnezeule! ESTE VIE!!! Nu am vazut in viata mea ceva mai frumos, mi-au dat lacrimile de emotie! Este sublima!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: