Scortisoara

Ii simt gustul in timp ce scriu! O recunoastem dintr-o mie de arome, o folosim la prajituri, mucenici, cafea, ciocolata, inghetata… Este o nota subtila care cel putin pe mine ma topeste!

Interesant este ca pe langa savoare ne mai ofera si altceva:

Originara din Asia, scortisoara este un antiseptic natural cu nenumarate proprietati, inclusiv terapeutice, cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

 

Contine carbohidrati, proteine, grasimi si fibre, vitamine precum A si C, tiamina, niacina, riboflavin, mangan, fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor. In plus, contine un antioxidant numit glutation.

Scortisoara se foloseste in medicina traditionala chineza pentru imbunatatirea circulatiei si tratarea hipertensiunii.

Este eficienta in coborarea colesterolului si trigliceridelor si in stabilizarea nivelului de zahar din sange. Este, de asemenea, stimulent, prevenind tensiunea nervoasa si imbunatatind memoria.

Este un remediu pentru durerile de cap si acnee, eficienta in tratarea durerilor de gat, gripei, malariei si racelii, gratie proprietatilor antiseptice, antibacteriene si antioxidante;  Scortisoara trateaza si flatulenta, greata, diaree si indigestie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s